Menu

Gør læring til en leg med ordspil

Vil du også have det sjovt, mens du lærer?

Engang i mellem kan det være svært at finde den rette motivation til at lære det, der er svært. De vanskelige verber, grammatiske regler og andre ting, som jo er rigtig rare at kunne, når man først har det lært.

Som Krumme siger: ”Det er ikke så svært, når man først får det lært”, og her kan spil være en vigtig indgangsvinkel til at gøre læring til leg. Den nyeste forskning fra Verdensbanken i 2018 viser faktisk, at børn lærer bedst via leg.

Derfor skal du endelig bare kaste dig over en masse spil, når det kommer til læring og leg.

Det er nemlig allernemmest at komme over sure pligter og det der virker svært eller uoverskueligt, så længe man bare gør det hele til en leg – ligesom man kan gøre uddannelse og job til et spil med Studenterguiden.dk.

Bliv bedre til dansk med Ordleg

Vil du gerne blive endnu dygtigere i skolen i dansk, kan du heldigvis også lege dig ud af det. Et lærerigt spil til at blive endnu skarpere til dansk er bl.a. spillet Ordleg.

 Ordleg er opbygget med inspiration fra det legendariske tv-program Lykkehjulet, der også inden for den amerikanske tv-branche er kendt som Wheel of Fortune. Selve spillet går ud på, at du inden for forskellige kategorier skal finde de rigtige ord og begreber til emnet. Her får du nogle vokaler, der fungerer som ledetråde, når du skal lege dig frem til de rigtige ord og begreber.

 I Ordleg kan du spille alt fra en mand til 10 spillere, hvorfor Ordleg også kan være et godt spil at lege i skolen i klassens dansktimer.

Ordleg kan derfor ses som et kreativt og legende spil med indbygget læring, hvor leg og læring går hånd i hånd.

Populære kategorier

Populære spil

Anbefalede guides

Se navnestatistik på drengenavne og pigenavne her på navnestatistik.dk her Lær dit barn om rengøring i hjemmet med en tæpperenser og generelt om rensning hjemme hos dig. Få gang i hyggen med en lille biopejs derhjemme Find alle danske Synonymer i en synonymordbog på Synonym.dk Se de nye film fra Disney på Disney plus streaming til hele familien.